מתכון לרוטב בולונז לספגטי
זהו מתכון של הנכדה מילי מתוך הפרק "דור ההמשך" ב"ספר המתכונים של סבתא שרה".
להכנת 8 מנות
מרכיבים:
1 ק"ג בקר טחון (עדיף מעורב עם עוף)
4 עגבניות
2 גזרים
2 פלפלים אדומים
1 קישוא
1 בטטה קטנה
1 בצל גדול
6 שיני שום (3 שלמות ו – 3 כתושות)
6-7 כפות רסק עגבניות (קופסא של 250 גרם)
2-3 כוסות מים
4 כפות שמן זית
1 כף פפריקה אדומה
½ כף אבקת מרק עוף
½ כף אבקת מרק בצל
½ כף רוטב טריאקי
4 כפות מיץ תפוזים
1 כף קטשופ
כ – ½ כף מלח גס
כ – ½ כפית פלפל שחור גרוס
יין אדום
1. מגררים בפומפייה את הבטטה, הגזר והקישוא ומניחים בקערית בצד. קוצצים דק את הפלפלים ואת העגבניות ומניחים בצלחות נפרדות.
2. מטגנים את הבצל בסיר עמוק עם שמן זית. מוסיפים את שיני השום וקורט מלח גס ומערבבים. מטגנים מספר דקות עד שהבצל מזהיב. מנמיכים לאש בינונית. מוסיפים את הפלפליפ ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין. מוסיפים את הגזר, הבטטה והקישוא עם קורט מלח גס וקורט פלפל גרוס ומטגנים כעשר דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין. מוסיפים את העגבניות ובוזקים מלמעלה כ – ¼ כוס מים. מבשלים כעשר דקות נוספות תוך ערבוב לסירוגין.
3. מוסיפים את רסק העגבניות ושתי כוסות מים ומביאים לרתיחה. בעת הרתיחה מוסיפים את הפפריקה, אבקת מרק העוף, אבקת מרק הבצל, ½ כף מלח גס ו – ½ כפית פלפל שחור גרוס. מערבבים.
4. בעזרת הידיים, מפוררים לתוך הרוטב בסיר את הבשר הטחון ומערבבים מדי פעם בכדי שהבשר יישאר מפורר בתוך הרוטב. מנמיכים את האש למינימום ומכסים לעוד כ – ¾ שעה של בישול. לאחר כ – 20 דקות של בישול מוסיפים את השום הכתוש, הקטשופ, מיץ התפוזים, נגיעת יין אדום לפי הטעם וכחצי כוס מים. מערבבים. בשלב זה כדאי לטעום מהרוטב ולהוסיף טיבול לפי הטעם כגון מלח ופלפל.
מומלץ להגיש עם ספגטי. אני גם אוהבת לאכול את רוטב הבולונז על מצע של אורז לבן או פירה בטטה.
מתוך הספר "ספר המתכונים של סבתא שרה"
להשאיר תגובה