מתכון לקניידלך בנוסח קובה

 

מומלץ למרק חמוץ (אך טעים בכל מרק)

 

הקציצות הללו נותרו בהשראת הקובה העיראקי וסבתא שילבה את זה עם קניידלך אשכנזי. סבתא מכינה את הקניידלך הללו מהיום שנישאה בשנת 1941 – והכל בכדי לכבוש את ליבו של שמואל נבון.

להכנת 12-14 קניידלך בנוסח קובה ו – 10-12 קניידלך רגילים

הכנת המילוי:

1 חופן בשר בקר טחון (רצוי מעורב עם הודו)

1 בצל קטןשמן זית

¼ כפית מסאלה סבתא שרה

¼ כפית אבקת מרק עוף

מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מטגנים את הבצל במחבת עד שמזהיב. תוך כדי מטבלים אותו באבקת המרק ומסאלה סבתא שרה. מוסיפים את תערובת הבשר למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים. מסירים מהאש ומניחים בצד.

הכנת הקניידלך:

הערה: מכינים את התערבות של הקניידלך ולאחר מכן מפרידים בין הכדורים שימולאו לאילו שלא.

200 גרם קמח מצה

2 ביצים

½ כוס שמן (רצוי תירס)

1 כף אבקת מרק עוף

¼ כפית פלפל שחור

½ 1 כוסות מים

טורפים את הביצים בקערה גדולה יחד עם השמן והתבלינים. מוסיפים את המים. תוך כדי ערבוב עם מזלג, מוסיפים בהדרגה את קמח המצה, עד שמקבלים מרקם אחיד וסמיך (לא נוזלי). מרתיחים סיר גדול עם מים. מכינים ליד הכיריים קערה שטוחה עם מעט שמן ומשמנים מעט את הידיים.

הכנת קניידלך רגיל (ללא המילוי)

מניחים באמצע כף היד ככף גדושה מהתערבות ויוצרים עיגול קטן וסימטרי בעזרת שתי הידיים. מניחים בזהירות את הכדור בתוך סיר עם מים רותחים. הקניידלך מוכן לאחר כ – 5-7 דקות של בישול.

הכנת קניידלך בנוסח קובה

מניחים באמצע כף היד כף גדושה מהתערבות ויוצרים עיגול קטן וסימטרי בעזרת שתי הידיים. עם תנועה סיבובית של האצבע יוצרים שקע בכדור (תוך שמירה על הצורה של העיגול). מניחים מעט מהמילוי בתוך השקע וסוגרים את הקציצה בצורה אליפטית (כמו קובה). יש לוודא שאין פתחים, שהקציצה אטומה ושהמילוי לא יבורח החוצה. מניחים בזהירות את הכדור בתוך סיר עם מים רותחים. הקניידלך מוכן לאחר כ – 8-10 דקות של בישול.

סבתא ממליצה: להכין את הכדורים בצלחת ולאחר מכן לבשל את כולם יחדיו.

מתוך הספר "ספר המתכונים של סבתא שרה"

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: