מתכון למרק אפונה
להכנת 3-4 מנות
מרכיבים:
150 גרם אפונה ירוקה יבשה (לאחר שהושרתה במים כשעה לפני הבישול ונשטפה)
3 שיני שום
½ כף כמון
2 כפות שמן
3 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
קורט פלפל שחור
קורט אבקת מרק עוף
1. כותשים את השום לתוך סיר קטן (ללא שמן) ומוסיפים את השמן והכמון מעל השום. מניחים את הסיר על אש גדולה ומאדים את השום והכמון כדקה או שתיים – מבלי לשרוף! מוסיפים את האפונה לסיר ואת המים. מביאים לרתיחה.
2. כשהמרק מתחיל לרתוח נוצר קצף בשולי הסיר. יש להסיר את הקצף בעזרת כף. מוסיפים את הפלפל השחור ואת אבקת מרק העוף ומערבבים תוך כדי רתיחה במשך כ-3 דקות. בשלב זה ניתן להוסיף מעט תפוחי אדמה או ירקות אחרים שאוהבים.
3. מנמיכים את האש למינימום ומכסים את הסיר. לאחר כשעה של בישול (כשהמרק מסמיך מעט) מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מבשלים עוד כחצי שעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה. לפני הגשה ניתן להוסיף מעט מים רותחים לדילול המרק.
מתוך הספר "ספר המתכונים של סבתא שרה"
להשאיר תגובה