מתכון לממולאים
להכנת 6-8 מנות
שלב א' – הכנת הירקות למילוי
1 כרוב לבן בגודל בינוני
2-3 קישואים שטופים היטב
3 פלפלים אדומים בגודל בינוני
כרוב
מסירים את השורש של הכרוב בעזרת סכין כך שנוצר שקע גדול במרכז הכרוב (זה יקל על הפרדת עלי הכרוב בהמשך). מניחים את הכרוב בשלמותו בסיר גדול עם מים ומרתיחים. תוך כדי הרתיחה כשהכרוב עוד במים ומתחיל להתרכך, מתחילים להפריד מהכרוב עלה אחר עלה בעזרת מזלג (בזהירות, שהעלים לא יקרעו). אם הסרנו כמה עלים והגענו לעלה שאיננו רך מספיק, יש להניח לכרוב להמשיך להתרכך במים הרותחים עוד מספר דקות. משרים את העלים עד לקירור. בכל עלה יש ציר אמצעי (מעין "גיד"), שאת תחילתו יש לחתוך עם סכין בכדי להקל על גלגול הכרוב בשלב המילוי.
קישוא
את הקישוא משאירים שלם ומרוקנים את תוכנו בעזרת סכין חדה כמעט עד הסוף עד שנותר חלול מבפנים, כצינור סגור מצדו האחד.
פלפל
חותכים את החלק העליון (ב – 1/4 גובה מלמעלה) כך שנותר חלק קטן מחובר. מרוקנים את הגרעינים ושוטפים.
שלב ב' – הכנת התערובת למילוי
250 גרם בקר טחון מעורב עם עוף
2 כוסות אורז לבן
4 בצלים קצוצים דק
2 כפות אבקת מרק עוף
½ חבילה שמיר קצוץ דק
1 כף מסאלה סבתא שרה
מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן תירס על אש גבוהה עד שמזהיב. מעבירים 2 כפות מהבצל המטוגן לסיר עמוק (שניתן להכניס לתנור) ומניחים בצד. מוסיפים בהדרגה את תערובת הבשר הטחון לבצל המטוגן שנותר במחבת וממשיכים בטיגון – חשוב לפורר את הבשר בעזרת מזלג או כף עץ כדי שלא יהפוך לקציצה גדולה. מוסיפים 1 כף אבקת מרק עוף, מערבבים היטב ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים.
שמים בקערה את האורז, מוסיפים את השמיר ומערבבים. מעבירים את הבשר המטוגן מהמחבת לקערה, מתבלים ב-1כף מסאלה סבתא שרה וב-1 כף אבקת מרק עוף. מערבבים היטב.
שלב ג' – מילוי הירקות
קישוא ופלפל
ממלאים את הקישואים והפלפלים בתערובת (עד כ- ¾ עומק הירק) ומניחים בסיר עם הבצל המטוגן שהנחנו קודם לכן בצד.
כרוב
פורסים עלה כרוב על השיש ומניחים כף מהתערובת במרכז העלה. מגלגלים את העלה תוך הכנסת הדפנות פנימה בכדי למנוע מהתערובת לצאת מהצדדים.
שלב ד' – הכנת הסיר לבישול
1 כפית מסאלה סבתא שרה
1 כף שמן קורט פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
4 טבליות סוכרזית או 2 כפיות סוכר
3 כפות רסק עגבניות
מניחים את הירקות הממולאים בסיר (רצוי שהירקות יהיו צפופים וניתן להניח אחד על השני). לאחר שהסיר מלא, בוזקים מים על הירקות עד לכיסוי מוחלט. מוסיפים את השמן, המסאלה סבתא שרה, הפלפל השחור, הסוכרזית, אבקת מרק העוף ורסק העגבניות (מדולל במעט מים).
מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים ומכניסים את הסיר לתנור בחום של 150 מעלות ל – 3 עד 4 שעות.
סבתא אומרת: "כמה שיותר בתנור, הממולאים יצאו יותר עסיסיים!"
מתוך הספר "ספר המתכונים של סבתא שרה"
להשאיר תגובה