מתכון לחציל חמוץ
להכנת 8 מנות
מרכיבים:
2 חצילים לא קלופים בגודל בינוני (כ – ¾ ק"ג)
½ כוס חומץ סינטטי לבן
½1 כוסות מים
1 כפית מלח
¾ כפית פלפל אדום חריף
3 טבליות סוכרזית או ½1 כפיות סוכר
2 שיני שום כתושות
1 כף כמון
חותכים את החציל לקוביות גדולות ומניחים בסיר. מוסיפים את המים, החומץ, המלח, הפלפל החריף, הסוכרזית והשום. מערבבים קלות. מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה תוך ערבוב לסירוגין. לאחר הרתיחה מסירים מהאש, מוסיפים את הכמון ומערבבים. מעבירים לקערה/קופסא. מגישים קר.
מתוך הספר "ספר המתכונים של סבתא שרה"
להשאיר תגובה