טיפים מאת סבתא שרה
טיפים לאוכל
1. מסאלה סבתא שרה – "מסאלה" זהו מונח מהמטבח ההודי המתאר תערובת של מספר תבלינים. סבתא פיתחה עם השנים מסאלה משלה המשמש אותה לתיבול של מרבית מתבשיליה. סבתא מקפידה לטחון במקום את התבלינים המרכיבים את המסאלה, אך עם זאת, היא אומרת "לצעירים של היום אין זמן, והיום אפשר לקנות הכל מוכן, אז שיקנו את התבלינים כבר טחונים ויערבבו".
מרכיבים להכנת צנצנת קטנה:
3 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור 1 כפית כורכום
3 כפיות אבקת מרק עוף
מערבבים את התבלינים היטב בצנצנת או בקערה. ניתן לשמור את הצנצנת בארון התבלינים.
2. בישול מהלב – סבתא שרה אומרת שבישול זה דבר שעושים מהלב ומהנשמה ושלא מדובר במדע מדויק. לכן, היא ממליצה לקחת את המתכונים שלה וגם מתכונים של אחרים בעירבון מוגבל, ובעת הבישול, תמיד לטעום, להריח, לחוש ולהרגיש את המתכון ולתבל לפי הטעם האישי שלנו.
3. רעיונות למיחזור אוכל – סבתא לא יכולה לסבול את העובדה שאנשים זורקים כל כך הרבה אוכל. היא ממליצה תמיד לחשוב איך ומה אני יכול לעשות עם השאריות. למשל, כשכיכר הלחם כבר לא כל כך טרי היא מציעה להשאיר אותו בחוץ עד שמתייבש ממש ולטחון אותו לכדי פירורי לחם (לשניצל ולעוד מתכונים).
טיפים לחיים
חמשת הדברות של סבתא שרה
- לחיות את החיים כאילו יש לנו כל יום, יום הולדת
- כל בוקר לברך ולהודות לה' על מה שיש לנו
- השתמש בתרופות סבתא
- לא לזרוק כלום. לא רק את האוכל סבתא משתדלת למחזר, אלא גם את בגדיה. תמיד חושבת איך להפוך את השמלה שכבר קטנה לחולצה או וילון, מיד פותחת את מכונת התפירה בה משתמשת כבר 30 שנה ומתחילה לגזור, לעצב ולתפור
- תהיו אופטימיים
מתוך הספר "ספר המתכונים של סבתא שרה"
להשאיר תגובה